Dominika kandiderar till riksdagen

2021 09 01

Artisten, stjärnkonsulten och företagsledaren Dominika Peczynski ställer upp i riksdagsvalet – för Liberalerna.

– Idag brinner jag mer än någonsin för ett starkt liberalt parti och tror mig kunna bidra till det, framhåller Dominika som gick med i partiet 2019.

Framgångsrik karriär

För svenska folket blev hon känd som den populära och uppskattade artisten i megabandet Army of Lovers och idag är hon stjärnkonsult, PR-profil och företagsledare. På sin kandidatprofil framgår hennes personliga inriktning.

Brinner för Liberalerna

– Ofta med stort genomslag - trots bitvis kompakt motstånd. Idag brinner jag mer än någonsin för ett starkt liberalt parti och tror mig kunna bidra till det. Jag är en orädd, lösningsorienterad pragmatiker som tror på bildning samt att nya problem måste lösas med kreativa, ibland obeprövade lösningar, betonar hon.

Nobbar makens parti

Hon är gift med Moderaternas tidigare finansminister Anders Borg men Moderaterna är inte hennes val.

– Jag har mestadels röstat på Folkpartiet/Liberalerna sedan jag blev gammal nog att rösta. Anders har inga synpunkter på vad jag röstar på, så länge det är ett Alliansparti, vilket jag hoppas och tror att Liberalerna är, har Dominika sagt till Expressen.

ANALYS

Dominika har lyckats med det mesta hon har satsat på och nu blir det intressant att se om hon kan bidra till att lyfta Liberalerna över 4%. Hon har stor karisma och bred erfarenhet från näringslivet och lär få en hel del kryss på valsedeln om hon satsar på en personvalskampanj.

Foto: Dominika Peczynski, FB

[yop_poll id="569"]