Djurplågare till attack – Misshandlade kvinna och hund under bussfärd

2021 12 12

Plötsligt gick en gärningsman helt oprovocerat till attack mot en kvinna och hennes hund på en buss i natt.

Den otäcka händelsen utspelade sig på en buss i centrala Göteborg natten till idag.

Helt oprovocerad attack

Larmet till polisen gick vid 23-tiden natten till idag torsdag i samband med att flera busspassagerare ringde till polisen.

Enligt uppgift till polisen hade då en okänd man gått till våldsamt angrepp mot kvinnan och hunden. Mannen skall inte ha någon relation till kvinnan sedan tidigare och angreppet skall ha varit helt oprovocerat enligt vittnesuppgifter till polisen rapporterar Expressen.

Tog strypgrepp på hunden

Våldsmannen riktade särskilt in sig på den stackars hunden. Han misshandlade både hunden och kvinnan.

– Det är flera resenärer som ringer till oss och berättar att en medresenär har blivit aggressiv och sparkar på en person på bussen och enligt uppgift också ska ha tagit stryptag på en hund ombord, säger vakthavande befäl Magnus Schildt vid Polisregion Väst till GP.

Flera passagerare ingrep

Flera passagerare blev förfärade över attacken och beslutade sig för att ingripa och försöka hjälpa offret och hennes hund. Tack vare de hjälpsamma medpassagerarna lyckades man stoppa misshandeln och övermanna gärningsmannen.

Passagerarna omringade enligt uppgift mannen.

Rymde från brottsplatsen

Gärningsmannen lyckades dock göra sig fri och och rymde från brottsplatsen innan polispatrullen som larmats till bussen hann fram. Polisen fick därför inleda en jakt på den skyldige i Göteborgsnatten.

Djurplågaren stoppades igen

Tack vare väktare kunde man hindra djurplågarens flykt undan från rättvisan.

– Han anträffades av en väktare ett par hundra meter därifrån och blir gripen då, säger Göteborgspolisen till GP.

Misstänkt för två brott

Gärningsmannen transporterades till polishuset och är nu misstänkt såväl för misshandel av kvinnan som för djurplågeri av hunden.

Tack vare medpassagerare

Tack vare medpassagerarnas värdefulla ingripande stoppades attacken och kvinnan och hennes hund hjälp ska enligt tidningen inte behövt uppsöka sjukhus för vård.

Attacken inträffade när bussen befann sig kring Johanneberg i Göteborg.

❤ ❤ ❤

Man blir tacksam och glad när man hör att flera medpassagerare hade mod att ingripa och hjälpa den stackars kvinnan och hennes hund. Medmänniskor som ingriper för att hjälpa är guld värda.

Arkivfoto: Polisen FB