– Det visar hur oerhört långt högerut SD ligger

2021 06 01

– Det här visar hur oerhört långt högerut Sverigedemokraterna ligger i den ekonomiska politiken.

Det säger finansminister Magdalena Andersson som går till angrepp på SD angående partiets ekonomiska politik i SvD.

Det var i helgen som SD:s ekonomisk-politiska talesperson Oscar Sjöstedt sågade Socialdemokraternas linje om höjda företags- och kapitalskatter och nu slår finansministern tillbaka.
– Vi kommer med förslag om hur de allra rikaste ska kunna bidra till det gemensamma och då menar Oscar Sjöstedt att det är ”äckligt”. Det här visar hur oerhört långt högerut Sverigedemokraterna ligger i den ekonomiska politiken, säger Magdalena Andersson (S) till SvD.

Hon menar att SD är ett parti för de rika och förmögna i den svenska samhällseliten.

– De verkligen värnar om de allra rikaste i samhället. Och de har ju även slagit om när det gäller välfärdskapitalisterna, och värnar deras möjlighet att stoppa skattepengar i de egna fickorna, säger Magdalena Andersson som inte sparar på krutet när det gäller sågningen av SD och dess ekonomisk-politiska talesperson Oscar Sjöstedt.

– Han glömmer att det finns många människor i Sverige som kämpar på varje dag utan att ha miljoninkomster, säger finansministern till SvD.

SD delar dock uppfattning med Annie Lööf i frågan och Centern har gått ut och avfärdat Socialdemokraternas tankar om skattehöjningar.

[yop_poll id="141"]