Det ser ut som Boris – men det är inte Boris

2022 05 18

Folk vände på sig både en och två gånger och var säkra på att det var Storbritanniens premiärminister som kom gående nedför gatan.

Men när allt kom omkring så var det inte Boris Johnson – dock en person som var extremt lik den världsberömda brittiska premiärministern med en kraftig blond kalufs.

På pricken som Boris

I själva verket var det den prisbelönta skådespelare Kenneth Branagh som spelar Boris Johnson i den nya TV-miniserien This England som har premiär på brittiska TV-kanalen Sky Atlantic framöver.

– Kenneth Branagh ser ut på pricken som Boris Johnson, rapporterar The Sun som sett den 42 sekunder långa trailern som nu har släppts.

Samma framåtlutande gång

– Med hjälp av specialkosmetika har den 61-åriga skådespelaren lyckats efterlikna Boris Johnson på alla punkter och han har till och med premiärministerns framåtlutande gång.

TV-serien består av fem avsnitt där tittarna får följa dramatiska skeenden i såväl Storbritanniens historia som Boris Johnsons personliga liv.

Svävar mellan liv och död

Serien börjar med att Boris Johnson utnämns till premiärminister strax innan det första fallet av covid-19 registreras i Storbritannien.

Man får även följa när Boris själv smittas och insjuknar svårt i pandemin varpå han svävar mellan liv och död.

Får sonen Wilfred

Men Boris överlever och TV-tittarna får följa med när glädjen står på topp för Boris och hans Carrie då de får sonen Wilfred.

Kopplat till pandemin ställer Boris dock till det vid flera tillfällen och tonar bland annat ned virusets risker.

– Jag var på sjukhuset häromkvällen och jag tror det var några coronaviruspatienter där. Jag skakade hand med varenda en, säger Boris vid ett tillfälle i TV-serien.

Harry Potter

TV-serien är skapad av Michael Winterbottom och Kenneth Branagh får mycket beröm i brittisk press för de sekunder som släppts i trailern.

Han har tidigare spelat ibland annat Valkyria, Harry Potter och Dunkirk.

Hösten 2022

För att This England ska bli så genuin som möjligt har filmteamet baserat skeendet på intervjuer med riktiga doktorer och sköterskor inom brittiska sjukvården.

Seriens premiär är planerad till hösten 2022

Skulle Boris Johnson behöva en riktigt bra stand-in så vet han vem han ska vända sig till.

Foto: Sky

Text: Redaktionen