– Det är så magstarkt. Över gränsen, säger Lena Hallengren

2021 06 18

– Jag tycker att det är så magstarkt, säger socialminister Lena Hallengren (S) som ryter ifrån mot Vänsterledaren Nooshi Dadgostar.

Det uppger Aftonbladet och bakgrunden är att Nooshi (V) gick i morse ut och sa att regeringen försökt ”trolla” Vänsterpartiet i frågan om marknadshyror genom att förhala processen. Vänstern menar att S försökt driva frågan till ett så pass sent läge att det skulle vara för sent att stoppa förslaget. Detta får Lena Hallengren (S) att se rött.

– Jag tycker att det är så magstarkt att göra den typen av uttalanden. Jag reagerar starkt på att hon ger en bild av att vi förhalat något och tänker bort pandemin. Hennes uttalande är totalt felaktigt och ett påstående som är helt tagit ur luften, säger Lena Hallengren till tidningen.

– Det är förstås många processer som tagit lite längre tid under pandemin, men att påstå att vi har förhalat det här, när vi har den största krisen i modern tid, då har man gått över gränsen, säger Hallengren till Aftonbladet.

ANALYS

Nu viner smockorna och attackerna mellan partierna vilket är ett tydligt tecken på att man när inne i ett avgörande och känsligt läge. S och C försöker pressa Vänstern hårt men risken är att det slår tillbaka och minskar chanserna att enas ännu mer.

Om inte Hyresgästföreningen själva signalerar att man nått en överenskommelse med S-MP-regeringen om friare hyressättning så blir det nästan omöjligt att få med sig V. Men frågan är vad Centern säger då.

Foto: Lena Hallengren, FB resp. Vänsterpartiet FB

[yop_poll id="224"]