– Det är ovärdigt

2021 07 18

– Barn blir skottskadade och Moderaternas reaktion är att raljera och driva partipolitik. 

Justitieminister Morgan Johansson slår tillbaka efter Moderaternas angrepp kopplat till skjutningen av två barn i Stockholm.

Moderaternas Tobias Billström riktade hård kritik mot Regeringen Löfven i allmänhet och justitieministern i synnerhet tidigare idag.

I hängmattan

– Det här sker på din vakt Morgan Johansson. Barn skjuts i vårt land och vad gör du och regeringen? Vänder er på andra sidan i hängmattan?, framförde Tobias Billström i vad som kan betecknas som ett Moderaternas hårdaste angrepp hittills mot regeringen avseende den heta politiska frågan rörande brottsligheten.

Driver partipolitik

Justitieministern slår nu tillbaka med full kraft.

– Barn blir skottskadade och Moderaternas reaktion är att raljera och driva partipolitik. Det är ovärdigt, anser Morgan Johansson (S).

ANALYS

Det kraftiga tonläget från Moderaterna signalerar mycket tydligt flera saker:

◾M vill se brottsligheten som en huvudfråga inför valet 

◾M anser att S-MP-regeringen är sårbara avseende brottsligheten

◾M bedömer att man kan vinna på att gå till häftigt angrepp mot regeringen

Socialdemokraterna kommer inte att ge sig utan strid. Ett av de argument partiet främst lyfter fram för att visa vad de har gjort under mandatperioden är det så kallade 34-punktsprogrammet mot brottsligheten mot gängkriminalitet och även den totala listan över Regeringen Löfvens insatser mot brottsligheten som ses här.

Foto: Morgan Johansson, FB

[yop_poll id="372"]