Demokraternas vänsterfalang till angrepp mot högerfalangen

2021 09 30

Kampen mellan vänsterfalangen och högerfalangen inom Demokraterna är nära kokpunkten samtidigt som President Joe Biden närmar sig flera avgörande beslut.

Det rapporterar CNN som understryker att flera stora reformer avseende skatter och sjukvård skall tas den närmaste tiden.

Destruktiv grupp

Den vänsterliberala falangen inom Demokraterna med progressiva ledamoten Alexandra Ocasion Cortez i spetsen vill se betydligt större ekonomiska satsningar från Joe Biden framöver samtidigt som högerfalangen med senator Joe Manchin i spetsen vill se begränsade satsningar.

– Det finns en mycket liten, destruktiv grupp som vil ta hela landets agenda gisslan. De är inte representativa för presidentens plan, säger Alexandra Ocasio Cortez, till CNN.

ANALYS

Vänsterfalangen agerar internt inom Demokraterna för att flytta fram sina positioner och är mycket irriterade på de moderata elementen inom partiet som har betydande påverkan på Joe Biden.

För presidenten handlar det om att få tillräckligt många röster för sina förslag för att lyckas få igenom dem i både senaten och representanthuset.

Opinion inför mellanårsvalet

Alexandra Ocasio Cortez inser att Joe Biden har sina begränsningar när det gäller att gå vänsterfalangen till mötes under mandatperioden men det handlar även till stor del om att markera för väljarna och att driva opinion inför mellanårsvalet 2022.

Foto: Alexandria Ocasio Cortez, FB