– De är nervösa varje natt

2021 03 14

Vid Joe Bidens första tal till nationen i natt lovade han att alla amerikaner över 18 år ska erbjudas vaccin före 1 maj och nationaldagen 4 juli ska nästan kunna firas som vanligt. Men det är tredje gången Biden byter datum för vaccineringen och riskerna för nya datum är stor.

– Kommunikationen har varit mycket rörig. Det gör att folk väljer antingen en optimistisk syn eller en negativ syn, säger Ezekiel Emanuel, bioetiker vid University of Pennsylvania som varit rådgivare åt Biden, uppger Politico som betonar att President Bidens tjänstemän som arbetar med vaccinfrågan är måna om att inte lova för mycket

– Att fira för tidigt vore ett allvarligt misstag. De är nervösa varje natt, säger Emanuel.

ANALYS

Å ena sidan ökar antalet vaccinsorter undan för undan på amerikanska marknaden vilket gör att vaccintillgången blir allt ljusare.

Å andra sidan vill Regeringen Biden vara försiktig med tanke på risken för förseningar vid läkemedelsföretagens fabriker, brist på utrustning och den logistiska utmaningen när mycket vaccin ska ut på marknaden samtidigt i vår.

Det handlar till stor del att undvika Trumps ständiga klavertramp och överdrivna optimistiska prognoser om att pandemin snart var avklarad. Om Biden kan få USA:s befolkning att hålla i och hålla ut samtidigt som man kan överträffa förväntningarna så vore det en stor succé jämfört med Trumps upprepade felkalkyleringar och skandalösa uttalanden kopplat till pandemin.

[forminator_poll id="1096"]