Chockerande TV-bilder från matchen mellan Ungern och England

2021 10 13

Förfärliga scener från den ungerska läktaren får hård kritik efter gårdagskvällen fotbollsmatch mellan Ungern och England.

Det hade bara gått tre minuter av VM-kvalmatchen när det första slagsmålet bröt ut på ungerska läktaren. Se TV-bilderna via länken längst ned i texten.

Otäcka påhopp

De engelska matchvärdarna, killar och tjejer som ska hjälpa publiken till rätta och svara på frågor, drabbades av glåpord och otäcka påhopp från delar av den tillresta ungerska publiken och när de försökte skapa ordning blev de ungerska huliganerna bara ännu värre.

Poliser misshandlades

När matchvärdarna tillkallade polis spårade det ur totalt på läktarna. En del av de ungerska huliganerna gick då till attack mot polisen med sparkar och slag och flera av poliserna misshandlades. En av poliserna fick släpas tillbaka på marken av sina kollegor för att undkomma huliganernas sparkar.

Chockade TV-tittare

En del av våldet utspelades framför TV-kamerorna vilket chockade TV-tittare och väckte starka reaktioner. De ungerska fansen gjorde sig även skyldiga till rasistiska påhopp mot engelska spelare rapporterar The Guardian.

Så sent som i lördags tvingades Ungern spela med tomma läktare när de möte Albanien som straff för hur Ungerns publik betedde sig vid den förra fotbollsmatchen mot England då det ropades rasistiska glåpord mot flera av de engelska spelarna.

Hård kritik

Kritiken är hård i brittisk press i dag både mot Ungerns publik men även mot att Londonpolisen inte klarade av att stoppa publikens beteende utan tvingades retirera under TV-sändningen. Tidningarna konstaterar även att nya metoder behövs för att stoppa rasismen i publiken då det är tydligt att strategin hittills inte fungerat.

ANALYS

Rasismen mot fotbollsspelarna och publikens våld mot både matchvärdar och mot polisen drar ett mörker och en skam över hela sporten. Rasismen mot spelare i en rad lag och landslag har upprepats så många gånger nu att det är dags för FIFA att vidta nya metoder för att få ett stopp.

De TV-bilder som utspelades bland publiken igår är fruktansvärda. Det är grov misshandel mot polisen som bara försöker göra sitt jobb.

Se TV-bilderna som chockade de engelska TV-tittarna här.

Foto: England Team