Chock efter otäck händelse på skola – Medvetslös flicka misshandlades

2021 09 21

En tonårsflicka låg medvetslös under en hel timme på en skolgård i helgen samtidigt som hon blev misshandlad. Misshandeln filmades av ungdomar och filmen spreds sen på sociala medier.

Detta rapporterar Aftonbladet  och polisen reagerar mycket starkt på det inträffade.

Kunde ha avlidit

– Jag ser mycket allvarligt på den här händelsen. Det kunde varit en person som avlidit, och sådant vill vi inte ska ske. Jag ser tyvärr också ett samhällsproblem där folk väljer att filma istället för att hjälpa, säger Susanna Wigow vid Blekingepolisen till P4, uppger Aftonbladet.

Chock och bestörtning

Händelsen har skapat chock och bestörtning i Karlskronabygden där det hela ägde rum, närmare bestämt på Rödebyskolan uppger SVT.

Till slut anlände flickans pappa till skolgården och larmade då ambulans. På vägen till sjukhuset fick flickan hjärtstopp, rapporterar Aftonbladet.

Flickan nära att dö

Skolans rektor Berndt Dabergott har sett filmen och uppger till Sydöstran att några knuffade en lastvagn på flickan när hon var medvetslös. Han berättar även att flera ungdomar druckit sprit på skolan under helgen.

– Vi har bra koll på vilka ungdomar som var med. Flickan var nära att dö. Det hade varit fruktansvärt, säger rektorn till tidningen.

Allvarliga signaler

Caroline Byström vid Rödeby Trygghetsgrupp berättar för SVT om den hemska händelsen.

– Som jag fått till mig har ingen ringt 112 och ungdomar har filmat detta när någon slags trakasserier har gjorts. Det är väldigt allvarliga signaler och så får det inte gå till, säger hon.

Efter misshandeln har polisen mottagit polisanmälningar om både misshandel och om olaga integritetsintrång.

Arkivfoto: Polisen Södermalm, FB