Carola kritiserar S-MP-regeringen – Önskar att covidpass införs bums

2021 09 03

Carola Häggkvist kräver att regeringen snarast inför covidpass och S-MP-regeringen lovar att ge besked skyndsamt.

Kultur-, nöjes-, idrotts- och resebranschen lider svårt av pandemin och kraven på att regeringen inför covidpass blir allt starkare. Superstjärnan Carola riktar hård kritik mot regeringens långsamhet.

Carola kokar på insidan

För exempelvis mässor kan man släppa in tusentals personer för där råder ingen begränsning men för sittande publik inomhus är det max 300 som gäller.

– Det kokar på insidan av mig när jag hör den oerhört tydliga orättvisan och inkonsekvensen från regeringen, framhåller Carola på Instagram och i morse var hon med i P1.

Reagerar otroligt starkt

– Jag tittade på nyheterna och reagerade otroligt starkt: varför tar man inte vår bransch på allvar. I alla krig har sången tänt hopp i människan. Kultur är jätteviktig, säger Carola som villa ha covidpass bums.

S-MP-regeringen lovar svar

Regeringen i form av socialminister Lena Hallengren (S) svarar i P1 att regeringen undersöker frågan och hoppas kunna ge svar till Carola och alla andra inom kort.

– Mässor går människor till, när man är där så rör man sig, man möter inte andra människor på samma sätt som när man sitter länge inomhus, förklarar Lena (S).

Går på knäna

Men Carola vädjar om covidpass och håller inte riktigt med Hallengren.

– Nej. Vi har mätt med tumstockar, vi släpper in i omgångar. Vi går på knäna bokstavligt talat, säger Carola.

ANALYS            

En stor majoritet av svenska folket vill ha vaccinpass enligt Sifo och min prognos är att Sverige inför vaccinpass inom kort.

Foto: Carola Instagram, E-hälsomyndigheten, Lena Hallengren FB

[yop_poll id="580"]