Både hjort och älg skådades när Ulf (M) och Ebba (KD) jagade

2021 11 03

Snus, jakt och varg är frågor som ska avgöras i Sverige och inte i EU.

Det var moderatledaren Ulf Kristersson och KD-ledaren Ebba Busch överens om när de gav sig ut på spännande jakt i helgen rapporterar tidningen Svensk Jakt.

Partiledarna trivs i skogen

Det blev en händelserik jakttur i Södermanlands fagra skogar för Ulf (M) och Ebba (KD) som trivs med att jaga tillsammans.

Dagen inleddes med mulet och disigt väder men lagom efter elvakaffet bröt solen igenom och det blev en strålande dag för de båda partiledarna.

Fällde 5 rådjur och 1 vildsvin

– Vi fick se både hjort och älg så vi kan knappast klaga. Sammantaget en fin jaktdag, framhåller kärnan i det regeringsalternativ som hoppas på att ta över efter valet nästa år.  Och man fick en hel del utdelning då jaktlaget fällde totalt fem rådjur och ett vildsvin under dagen.

Jaktdagen gav också möjlighet för de båda partiledarna att diskutera politik med koppling till jakt. Och som i så många andra frågor tycker de lika när det gäller jakten.

Vill att EU håller sig på mattan om jakten

Ulf Kristersson vill stå på jägarnas sida och anser att EU ska hålla sig på mattan i vissa frågor.

– Ett exempel på det är EU:s vapendirektiv. När det ska föras in i svensk lag måste regeringen föreslå en lagstiftning som inte försvårar för landets vapenägare. Vi moderater kommer inte att gå med på några förändringar som i onödan försämrar för laglydiga jägare, sportskyttar eller vapensamlare, säger Ulf Kristersson enligt Svensk Jakt.

Viktiga för viltvården

Skogarna som Ulf och Ebba jagade i finns belägna i Lida-Fagerhult utanför Åkers Styckebruk och Ebba Busch betonar att jägarna är betydelsefulla på flera sätt.

– Jägarna har ett viktigt uppdrag att sköta delar av jakt- och viltvården i Sverige. Både att se till att viltstammarna förvaltas hållbart så de är livskraftiga, men också att vi inte får så stora vildsvinsstammar att det skadar jordbruk, säger hon till Svensk Jakt.

Jägare hjälper bilister vid viltolyckor

Ulf Kristersson håller med.

– Jägarnas insatser är helt avgörande för den svenska viltvården. De bidrar med allt från att rapportera vilt till att stödutfodra viltet vintertid, säger moderatledaren som också understryker jägarnas avgörande insatser för att hjälpa när bilister krockar med rådjur, vildsvin eller andra djur som ofta skadas och måste spåras upp för att skjutas så att de slipper lida.

Foto: Moderaterna

[yop_poll id="859"]