Både Göteborg och Uppsala stoppar alla inköp av Kronfågel

2021 05 27

Efter Kronfågels vedervärdiga behandling av kycklingar har nu både Göteborgs kommun och Uppsala kommun fått nog. Både moderater och miljöpartister rasar mot Kronfågel och stoppar alla inköp av det utskällda matföretaget.

Skållning av levande kycklingar, smutsigt kött och smittoutbrott – det är ingen hejd på Kronfågels hemskheter och nu agerar två stora kommuner med kraft. Uppsala kommun säger upp sina avtal med Kronfågel och stoppar alla inköp med omedelbar verkan avslöjar Aftonbladet.

– När så här allvarliga fel i djurhanteringen upptäcks måste vi agera snabbt. Den här behandlingen av djur är helt oacceptabel, säger Linda Eskilsson (MP), kommunalråd i Uppsala till Aftonbladet.

Även Göteborgs stad stoppar alla inköp av produkter från Kronfågel.

–Kronfågels produkter går att beställa bland annat till skolor och äldreboenden. Vi ser nu till att den möjligheten begränsas med omedelbar verkan. Det innebär att det i praktiken inte kommer att beställas produkter från Kronfågel från och med nu, säger Gustaf Göthberg, Moderaterna, till Aftonbladet.

– Djur i Sverige ska ha det bra. Det är en självklarhet, och därför agerar vi nu blixtsnabbt på dessa fruktansvärda uppgifter, meddelade Göthberg redan igår onsdag.

[yop_poll id="116"]