Avhugget djurhuvud på tallrik med kniv i huvudet placerad vid skolentré

2021 09 23

Polisen larmades till en gymnasieskola i Halland där ett avhugget fårhuvud placerats på en tallrik med en kniv i huvudet utanför skolans entré.

Den drabbade skolan är Sturegymnasiet i Halmstad och det blev förstås starka reaktioner på tilltaget som givetvis var en skrämmande syn.

Absolut inget trevligt

Polisen uppger att det var ett begränsat antal personer som drabbades av synen.

– Det är bara ett fåtal personer som blivit berörda. Det är absolut inget trevligt att få se när man kommer till skolan eller jobbet, säger Hans-Jörgen Ostler vid Hallandspolisen till SVT.

Polisen ingrep

Väl framme vid skolan kunde polisen ingripa genom att avlägsna djurhuvudet men man fann inget meddelande med något hot i anslutning till tallriken.

– Patrullen upprättade ingen anmälan om olaga hot eller liknande. De gjorde en notering om att det här har skett. Skulle det hända igen eller visa sig vara riktat mot någon person så finns det dokumenterat uppger polisen.

Aldrig varit med om liknande

Vid den drabbade skolan skapade tallriken utanför skolentrén reaktioner.

– Jag har varit skolledare i 23 år och aldrig varit med om det här, det är mycket märkligt. Nu tänker jag att vi får ta reda på var djurhuvudet stod och om det kan finnas någon innebörd med det, säger Sturegymnasiets chef Maria Melander till SVT.

Lyckades ta reda på orsaken

Men nu har man lyckats få klarhet i vad som ligger bakom den otäcka händelsen. Det visade sig att fårhuvudet skulle vara med i en film och var kvarglömd filmrekvisita rapporterar P4 Halland. Slarviga skolelever hade helt enkelt glömt bort att ta hand om det hela på ett lämpligt sätt.

Varför man överhuvudtaget placerat tallriken med fårhuvudet med en kniv i huvudet mitt vid skolans entré har dock ännu inte framkommit.

Arkivfoto: Polisen Kalmar-Öland, FB

[yop_poll id="646"]