Anti-vaxxare stoppar valmöten – Skriker obscena ord

2021 08 29

Premiärminister Justin Trudeau har tvingats ställa in ett valmöte efter att anti-vaxxare skapat tumult i Kanadas heta valkampanj. Nu kan händelsen få valet att svänga.

Liberalerna, Konservativa, Miljöpartiet, Separatisterna och Socialdemokraterna är de främsta partierna som kampanjar i det kanadensiska valet som hålls om 23 dagar.

Vaccinpass het fråga

Vaccinpass har blivit en het fråga i valkampanjen efter att Trudeau och Liberalerna krävt att alla anställda inom kollektivtrafiken och myndigheter vaccinerar sig samtidigt som de Konservativa säger nej till kraven.

Stort stöd för vaccinpass

Mätningar visar ett betydande stöd för användande av olika typer av vaccinpass i Kanada och bland annat säger 78 % av väljarna ja till vaccinpass för att kunna gå på publika platser som restauranger och idrottsevent.

Skrek obscena ord

Men anti-vaxxare som är emot kraven tog sig till Trudeaus valmöte i Bolton, Ontario, och skrek obscena ord vilket tvingade Trudeau att stoppa sitt kampanjrally av säkerhetsskäl uppger BBC News. Polisen eskorterade iväg hans kampanjbuss.

Hör ilskan

– Vi har alla haft ett tufft år. De som protesterar har också haft ett tufft år. Jag vet och jag hör ilskan, frustrationen och kanske rädslan, säger Trudeau.

Även Trudeaus kampanjbesök på ett bageri i Nobleton stördes av anti-vaxxare som skrek och viftade med obehagliga personangrepps-skyltar.

Konservativa ökar

Även vid ett kampanjrally i British Columbia möttes Trudeau av personer som vrålade att de vägrade att vaccinera sig.

Valet hålls 20 september och enligt mätningarna har de Konservativa ökat och har gått förbi Liberalerna. Men det är fortfarande mycket jämnt. Socialdemokratiska NDP har också ökat.

ANALYS

Liberalerna kan väntas få sympati-stöd efter att Trudeau tvingats ställa in kampanjrally på grund av aggressiva anti-vaxxare. En del av de som protesterade bar t-shirts med de Konservativas emblem på.

De Konservativas ledare Erin O’Toole har gått ut och sagt att de konservativa sympatisörer som deltog i protesterna inte längre är välkomna i hans kampanj.

Foto: Justin Trudeau, FB

[yop_poll id="541"]