Ännu en dödsskjutning i natt – kaosartat vid sjukhuset efteråt

2021 06 01

En man i 30-årsåldern sköts till döds på en parkering i Hjulsta utanför Stockholm i natt.

Flera misstänkta gärningsmän har enligt uppgift till Expressen setts lämna platsen efter skottlossningen och därefter dök en mängd bilar och människor upp under kaosartade former. Upprörda människor samlades på sjukhuset under natten och polishelikopter sökte av trakten kring Hjulsta, Tensta, Rinkeby och Bromsten och även hundförare deltog i jakten på gärningsmännen enligt tidningen.

Tidigare igår mördades en 28-åring i Husby och enligt Expressen misstänks en man med möjlig koppling till det kriminella nätverket ”Husbys Hyenor”.

Sammanlagt har Sverige drabbats av tre dödsskjutningar på två dagar då det även skett en dödsskjutning i Göteborg. Efter lunchtid på söndagen mördades en flerbarnsfar i 45-årsåldern. Enligt Sahlgrenska sjukhusets presstjänst vårdas ytterligare fyra personer efter händelsen, uppger SVT.

Hittills i år har närmare 40 registrerade skottlossningar inträffat i Stockholms län vilket lett till att 12 personer skjutit till döds.  Det är klart fler dödsskjutningar i länet jämfört med motsvarandeperiod de två senaste åren enigt SVT.

Foto: Polisen Huddinge
[yop_poll id="134"]