ANNONS: Allt fler efterfrågar – finns på Avanza och Nordnet

2024 04 26

Det svenska bolaget Virtune meddelar idag lanseringen av två innovativa och efterfrågade krypto-ETP:er, Virtune Staked Solana ETP och Virtune Staked Polygon ETP, på Nasdaq Stockholm.

Nasdaq Stockholm, ofta kallad Stockholmsbörsen, är den största börsen i Norden.

Om Virtune Staked Solana ETP

Virtune Staked Solana erbjuder exponering mot Solana kombinerat med fördelarna av staking. Tack vare staking erbjuder produkten en extra årlig avkastning på 3% utöver Solanas egen värdeutveckling samtidigt som ETP:n erbjuder en attraktiv årlig avgift på 0,95%. Precis som alla Virtunes ETP:er är Virtune Staked Solana 100% fysiskt backad av Solana och handlas i SEK för den nordiska marknaden samt finns tillgänglig på Avanza och Nordnet.

Handla: Virtune Staked Solana ETP hos Avanza

Handla: Virtune Staked Solana ETP hos Nordnet

Läs mer om: Virtune Staked Solana ETP 

Solana är en högpresterande blockkedjeplattform utvecklad för att erbjuda snabb och skalbar decentraliserad applikationsdrift och kryptotransaktioner. Genom att använda en unik konsensusmekanism känd som Proof of History (PoH) tillsammans med Proof of Stake (PoS), kan Solana hantera tusentals transaktioner per sekund med låga transaktionskostnader, vilket är en markant förbättring jämfört med äldre blockkedjor som Bitcoin och Ethereum. Denna kombination av teknologier möjliggör inte bara omedelbar transaktionsverifiering utan också en betydande ökning av nätverkets genomströmning utan att kompromissa med säkerheten eller decentraliseringen.

Om Virtune Staked Polygon ETP

Virtune Staked Polygon ETP erbjuder exponering mot Polygon kombinerat med fördelarna av staking. Med staking inkluderat erbjuder ETP:n en extra årlig avkastning på 2% utöver Polygons egen värdeutveckling. Virtune Staked Polygon ETP är 100% fysiskt backad, handlas i SEK för den nordiska marknaden och finns tillgänglig på Avanza och Nordnet.

Handla: Virtune Staked Polygon ETP hos Avanza

Handla: Virtune Staked Polygon ETP hos Nordnet

Läs mer om: Virtune Staked Polygon ETP 

Om Polygon

Polygon (tidigare känd som Matic Network) syftar till att lösa några av de vanligaste problemen med traditionella blockkedjor som Ethereum, inklusive skalbarhet, transaktionshastighet och kostnad. Genom att tillhandahålla en flerskiktad arkitektur som stödjer utvecklingen av diverse decentraliserade applikationer så möjliggör Polygon för utvecklare att skapa skalbara och användarvänliga applikationer utan att kompromissa på säkerheten. Kärnan i Polygons lösning är dess sidokedjor, som kör parallellt med Ethereum-huvudkedjan, vilket möjliggör högpresterande och kostnadseffektiva transaktioner.

Dessa ETP:er riktar sig till institutionella investerare såväl som privata investerare och tillgodoser den växande efterfrågan från investerare i Norden som har väntat på ett sömlöst sätt att få exponering mot Solana och Polygon kombinerat med fördelarna av staking.

Virtune Staked Solana ETP och Virtune Staked Polygon ETP erbjuder investerare ett enkelt, transparent och säkert sätt att få exponering mot staked Solana och staked Polygon genom en reglerad struktur noterad på Nasdaq Stockholm, stöttad av branschledande tjänsteleverantörer.

Marknadsföring från Virtune AB. Kryptoinvesteringar är förknippat med hög risk. Virtune ger inte investeringsråd. Investeringar görs på egen risk. Värdepapper kan öka eller minska i värde, det finns ingen garanti att man får tillbaka investerat kapital. Läs prospekt, KID, villkor på www.virtune.com.

Denna artikel är en annons med innehåll från Virtune.


Populär korv stoppas – säljs på Ica

2024 06 15

Av hälsoskäl återkallas nu korv som sålts i flera Ica-butiker.

Det är Di Luca & Di Luca som ger besked om att en av deras produkter innehåller nötter, utan att det framgår i ingrediensförteckningen.

Det kan innebära en hälsorisk för allergiker, och produkten, en populär korv som säljs i Ica-butiker, återkallas nu.

Det framhåller företaget i ett pressmeddelande.

Innehåller nötter

Korven innehåller pistagenötter och det är viktigt att de som har en allergi inte konsumerar korven.

– DI LUCA & DI LUCA ÅTERKALLAR MORTADELLA FRÅN MANUELLA DELIKATESSDISKAR, meddelar företaget.

Butik och delikatess

Korven säljs över delikatessdisken och butikspackad i Ica-butiker över hela landet, från Lund och Borås till Stockholm och Umeå.

– Di Luca & Di Luca återkallar ett begränsat parti felmärkt Mortadella som sålts sedan 3 juni i ett 30-tal ICA-butiker, både över delikatessdisk samt butikspackad i charkdisken, fortsätter företaget.

– Produkten innehåller pistagenötter, vilket inte framgår av produktmärkningen.

Uppmanar konsumenter

Di Luca & Di Luca riktar en tydlig uppmaning till konsumenter om att lämna tillbaka korven om den har köpts.

– Pistagenötter är en allergen, som måste deklareras. Pistagenötterna är synliga i Mortadellan och vi uppmanar därför konsumenter som är allergiska mot pistagenöt att reklamera varan om man har köpt denna produkt efter 3 juni 2024.  

Beklagar händelsen

Företaget kommer nu att utreda händelsen för att kunna fastställa vad det är som har gått fel i processen.

– Di Luca & Di Luca beklagar det inträffade och uppmanar drabbade konsumenter som köpt produkten att kontakta Di Lucas kundtjänst. Kunder har även möjlighet att reklamera produkten till den ICA-butik där den köptes.  

– Vi ser allvarligt på det inträffade och utreder nu vilka åtgärder vi kan vidta för att det inte ska ske igen.

Korven har sålts på Ica-butiker i bland annat Stockholm, Göteborg, Lund, Umeå, Borås, Enköping, Uppsala, Strängnäs, Västerås, Örebro och Norrköping.

Foto: ICA-gruppen

Text: Redaktionen


NY TREND: Så gör allt fler när de dricker vatten

2024 06 15

Ett nytt sätt att dricka vatten sprider sig i sociala medier.

Att dricka vatten är för de flesta svenskar en ganska enkel – och billig – aktivitet.

Men vissa anser att vattendrickandet kräver noggranna och kostsamma förberedelser.

Åtminstone att döma av en trend som sprider sig i sociala medier just nu.

Det handlar om ljummet vatten som har blivit ”blåst” av en maskin före drickning.

Maskin för tusentals kronor

En som förespråkar det nya sättet att dricka vatten är tv-personligheten och influencern Julia Franzén, rapporterar Aftonbladet.

Hon har på Instagram gått ut och marknadsfört en maskin som kostar mellan drygt 5000 och drygt 50 000 kronor, uppger tidningen.

Maskinen används till att blåsa på vattnet.

Blåser vattnet

Syftet uppges vara att vattnet ska få en annan struktur, för att göra det lättare för kroppens celler att ta upp det.

Bakom den dyra blåsmaskinen står den tidigare Robinson-deltagaren Kristove Sanchez Ruedas, som även medverkar i Franzéns video.

– Genom att vi blåser vattnet så delar sig vattenmolekylerna och helt plötsligt så tar vi till oss vattnet mycket bättre, hävdar Kristove Sanchez Ruedas i videon, enligt tidningen.

”Är bara nonsens”

Förutom att vara ”blåst” bör vattnet även vara rumstempererat när man dricker det, anser Julia Franzén och Kristove Sanchez Ruedas.

Då får kroppen mer energi över, menar de två.

Teorin får dock ett minst sagt svalt mottagande hos experter.

Bland annat av Agnes Wold, som är överläkare och professor i bakteriologi.

Hon har ingenting till överens för den dyra men enligt henne helt meningslösa maskinen, som går under namnet iTeraCare.

– Det är bara nonsens, kommenterar Wold till Aftonbladet.

”Följ din törst”

Det är alltså osannolikt att vatten behöver blåsas med en maskin för tusentals kronor innan det dricks.

Däremot är det allmänt sett viktigt att dricka tillräckligt mycket vatten varje dag.

Man ska dock inte heller dricka för mycket vatten, enligt forskning från Karolinska.

– Vatten är helt nödvändigt för livet. Men vi behöver inga stora mängder för att hålla oss flytande, tvärtom kan övervätskning vara livsfarligt, uppger Karolinska.

– Vätska ska därför drickas och ges med måtta och i regel räcker det att följa din törst.

Foto: A. Siimon

Text: Redaktionen