ANNONS: Så köper du Bitcoin på Avanza: En komplett guide

2024 06 20

Bitcoin har blivit en populär investeringsmöjlighet för många som vill diversifiera sina portföljer och dra nytta av kryptomarknadens tillväxt.

Hos Avanza, som är en av Sveriges ledande nätmäklare, finns möjligheten att investera i Bitcoin via börshandlade produkter från det svenska bolaget Virtune. Du kan med andra ord investera i Bitcoin lika enkelt som du köper en aktie och förvara din Bitcoin-investering tillsammans med dina fonder och aktier i ditt ISK.

Steg-för-steg-guide för att köpa Bitcoin på Avanza:

I denna guide går vi igenom stegen du behöver följa för att börja investera i Bitcoin hos Avanza.

1. Skapa ett konto hos Avanza

För att komma igång behöver du ett konto hos Avanza. Besök Avanzas webbplats och följ registreringsprocessen. Du kommer att behöva ange dina personuppgifter och verifiera din identitet.

2. Sätt in pengar på ditt Avanzakonto

När ditt konto är skapat och verifierat behöver du sätta in pengar. Detta kan göras via banköverföring eller andra betalningsmetoder som Avanza stödjer. Se till att ha tillräckligt med medel för att göra din första investering.

3. Sök efter Bitcoin (BTC)

På Avanzas plattform kan du söka efter Virtune Bitcoin genom att skriva in “Virtune Bitcoin”, “Virtune” eller “Bitcoin” i sökfältet. Hos Avanza kan man handla Bitcoin genom börshandlade produkter (ETP) från Virtune som följer Bitcoin-prisets utveckling.

4. Välj den Bitcoin ETP du vill köpa

När du har hittat Virtune Bitcoin, klicka på den för att se mer information. Läs igenom produktinformationen noggrant för att förstå villkoren, det finns alltid risker förknippade med investeringar.

5. Lägg din order

För att köpa Virtune Bitcoin ETP, klicka på “Köp” och ange det belopp du vill investera. Lägg in och granska samt bekräfta sedan köpet. Nu har du investerat i Bitcoin genom Avanzas plattform.

Svenskt bolag

Virtune är ett svenskt reglerat företag registrerat hos svenska Finansinspektionen. Virtune Bitcoin ETP är alltid backad av den underliggande kryptovalutan (Bitcoin), vilket garanterar en 1:1 exponering mot kryptovalutan. De har även offentliggjort den publika plånboksadressen på sin webbplats, vilket möjliggör för investerare att verifiera att produkten alltid är fullt backad av Bitcoin.

Klicka här för mer information om Virtune och deras Bitcoin ETP

Köp Virtune Bitcoin ETP på Avanza.

Marknadsföring från Virtune AB. Kryptoinvesteringar är förknippat med hög risk. Virtune ger inte investeringsråd. Investeringar görs på egen risk. Värdepapper kan öka eller minska i värde, det finns ingen garanti att man får tillbaka investerat kapital. Läs prospekt, KID, villkor på www.virtune.com.

Denna artikel är en annons med innehåll från Virtune.


Godislarm i svenska matbutiker – halva befolkningen påverkad

2024 07 18

Nästan hälften av svenska folket är föremål för ett större godislarm i landet.

Omkring 40 procent av befolkningen har svårt för att säga nej till godis och snacks när de stiger in i Sveriges matbutiker.

Det visar en ny undersökning från Cancerfonden, rapporterar Vetenskapsradion, som nu slår larm om förekomsten.

Lika många är det som inte kan behärska sig när det är extrapris. Särskilt påverkade blir folk av utomhusreklam, som pekas ut som en av de värsta bovarna.

Att det ofta är söta och fettrika livsmedel som syns på dessa är ingen tillfällighet, menar marknadsföringsforskaren Erik Modig från Handelshögskolan i Stockholm.

– Vi ska tänka ”Åh, choklad det är ju gott, det ska jag unna mig”. Efter reklambudskapet är det sällan långt till en affär eller kiosk. Vi människor är betydligt mer mottagliga för reklam för sådant vi ser som belöningar. Därför ser vi inte utomhusreklam för grönsaker och havregryn, säger Erik Modig i ett pressmeddelande.

Stor riskfaktor för tidig död

Vad vi äter, och vad vi inte äter, har pekats ut som den näst högsta riskfaktorn att dö i förtid.

– Våra matvanor rankas idag som en av de största riskfaktorerna för ohälsa och tidig död i befolkningen i Sverige, framhåller Livsmedelsverket.

– De största riskerna i matvanorna är att vi äter för lite fullkorn, för lite frukt och grönt, för mycket rött kött och chark och för mycket salt.

Även socker och mättat fett pekas ut som riskfylld mat.

Kritiserar mängdrabatter

Enligt Cancerfonden är omgivningens påtryckningar, bland annat i sociala medier, en stor del av problemet.

Samma sak gäller de vanligt förekommande mängdrabatterna av typen “ta tre betala för två”.

Produkter som erbjuds med mängdrabatt ofta är skräpprodukter, det vill säga att de är ohälsosamma eller håller sämre kvalitet. Man kan säga att om det finns en hög marginal på en vara, är den ofta sämre för hälsan, säger Erik Modig.

Inte aktuellt med sockerskatt

Trots den alarmerande siffran från Cancerfonden anser majoriteten i samma undersökning att det främsta ansvaret ligger på individen själv – men också industrin. De flesta anser även att mataffärer och politiker bör göra mer för att uppmuntra mer hälsosamma matvanor.

Förra året aktualiserades frågan om sockerskatt i Sverige efter att ett uttalande från Livsmedelsverket missuppfattats i medierna.

Regeringen och myndigheten förnekade senare att ett sådant förslag fanns på bordet.

– Däremot har Livsmedelsverket gjort en kunskapsgenomgång om effekterna av olika styrmedel för att främja en hälsosam livsmedelskonsumtion. Allt sker inom ramen för ett pågående regeringsuppdrag om salt och socker.

Foto: Cloetta Sverige

Text: Redaktionen


Vanliga mobilladdare stoppas – “sluta omedelbart använda dem”

2024 07 18

Flera batteriladdare som säljs på Ikea dras tillbaka med omedelbar verkan.

Det meddelar varuhusjätten i ett pressutskick på onsdagen.

Alla kunder som har köpt produkterna uppmanas att “omedelbart sluta använda dem”.

– Kontakta Ikea för en ersättningsprodukt eller full återbetalning, framhåller företaget.

Kan börja brinna

Laddarna det gäller är Ikeas portabla batteriladdare, så kallade powerbanks som framför allt används för att ladda mobiltelefoner när det inte finns tillgång till ellutag, från märket Varmfront.

Trots att produkterna testas har det nu upptäckts att laddarna kan börja brinna.

– Ikeas produkter riskbedöms och testas noggrant för att säkerställa att de klarar tuffa test i det dagliga livet hemma och att de uppfyller krav och regler på alla marknader där Ikea är verksamt, uttrycker företaget vidare och tillägger:

– Trots detta har det kommit till vår kännedom att vissa VARMFRONT portabel batteriladdare kan utgöra en brandsäkerhetsrisk på grund av ett tillverkningsfel.

Här är laddarna

Felet uppges vara isolerat till följande produkt och datumstämplar.

Varmfront portabel batteriladdare 10 400 mAh (modellnummer E2038):

- 2313

- 2316

- 2318

- 2319

Varmfront portabel batteriladdare 5 200 mAh (modellnummer E2037):

- 2318

- 2319

- 2322

Bild på portabel batteriladdare som återkallas i två versioner

Bild: Ikea

"Ber om ursäkt"

Batteriladdare med andra datumstämplar än ovanstående berörs inte av onsdagens återkallelse.

– IKEA ber om ursäkt för eventuella besvär som denna återkallelse kan medföra, framhäver möbeljätten.

Produkterna ska returneras till valfritt Ikea-varuhus. Det behövs inget kvitto för att få pengarna tillbaka eller ersättas med en annan laddare.

Foto: Screen Post

Text: Redaktionen