ANNONS: Hen blir Sveriges statsminister enligt oddsen

2022 09 05

Valrörelsen kokar och partierna stångas om utrymmet i medierna, samtidigt som vi dagligen möts av nya opinionsmätningar. Men vad säger spelbolagen som ibland har haft bättre lycka i att förutspå utgången?

Blir verkligen SD större än M och kommer Miljöpartiet att klara spärren och framförallt vem blir Sveriges statsminister efter valet? 

Enligt prognoserna ser det ut som att det här blir ett av de jämnare svenska valen på många år. Betsson som har erbjudit spel på politik i över 10 år, visar däremot just nu en fortsatt röd ledning där Magdalena Andersson blir Sveriges statsminister även efter valet den 11 september.

Magdalena och Ulf

Magdalena spelas till 1,50 gånger insatsen, medan Ulf Kristersson ger oddset 2,35. Samtidigt tyder allt på att det blir minoritetsregering, vilket innebär att de två blocken och tilltänkta statsministerkandidaterna behöver hitta samarbetspartier och vara dessa till lags för att få igenom sin politik. I och med det parlamentariska läget finns det inte överraskande odds på 16 möjliga regeringsalternativ. Just nu står en regering bestående av endast Socialdemokraterna eller M + L + KD i lägst odds, båda konstellationerna ger 4.00 gånger insatsen. Se alla oddsen för valet här.

Sverigedemokraterna

Socialdemokraterna väntas inte förvånande få högst procent av rösterna, däremot är desto jämnare kring vilket som blir det största oppositionspartiet. Trots att en del opinionsmätningar visar att SD gått om M, så säger oddsen att Moderaterna blir större.

”Till skillnad från opinionsmätningarna är oddsen inte lika ”här och nu”, utan väger in framtiden och hur vi tror det kommer sluta. Ibland har vi lyckats bättre och ibland sämre på att pricka in utfallet och egentligen ska man se oddsen som ett komplement till mätningarna. Spelarna inte berättar vilka de ska rösta på utan hur de tror andra ska rösta, och när spelen blir så många hamnar vi ofta nära sanningen”, säger Robin Olenius på Betsson

Odds på småpartier

Inga nya partier väntas komma in, och både Liberalerna och Miljöpartiet väntas klara riksdagsspärren på 4%. Betsson erbjuder spel på Medborgerlig Samling, Alternativ för Sverige, Piratpartiet och Partiet Nyans samt Feministiskt Initiativ, men oddsen visar att det är ytterst  osannolikt att något av dessa partier når över 4%.

Samtliga odds på riksdagsvalet från Betsson hittar du här

Sveriges nästa statsminister
Magdalena Andersson: 1.50
Ulf Kristersson: 2.35

Parti som får högst procent av rösterna Vinnare
Moderaterna: 1.50
Sverigedemokraterna: 2.45

Vilka partier bildar regering efter riksdagsvalet 2022?

S: 4.00
M + L + KD:  4.00
M + KD: 5.00
S + MP: 5.50
M + SD + KD: 8.00
S + C: 8.00
S + C + MP: 11.00
S + MP + V: 12.00
M + SD + KD + L: 18.00
M + KD + C: 22.00
S + M: 22.00

Denna artikel är en annons med innehåll från Betsson och ej en artikel av MarcusOscarsson.se