Angriper Moderaterna och pekar ut SD som högerextrema

2021 04 06

– Att öppna dörren för högerextrema krafter är ett historiskt steg Moderaterna är på väg att ta. Det är ett steg som Sverige, svensk demokrati och svenska löntagare inte har råd med.

Det framhåller Socialdemokraternas partisekreterare Lena Rådström Baastad som går till kraftigt angrepp mot Moderaterna i en text i tidningen Arbetet idag.

– Vi socialdemokrater ser att behovet av gemensamma lösningar är större än på mycket länge, därav också behovet av socialdemokrati. Mot oss står ett oprövat och ostadigt regeringsalternativ på den yttersta högerkanten, menar Baastad.

Hon anser att behovet av gemensamma lösningar är större än på länge och hon betonar att svaret på Sveriges stora utmaningar efter pandemin stavas Socialdemokraterna.

– Det gäller välfärden, arbetsmarknaden, industrin i Sverige och en rad andra frågor. Just nu rustar sig socialdemokratin för arbetet. Vi har lyckats bryta den blockpolitik som varit så skadlig för Sverige och vi har genomfört historiska satsningar på välfärden, på tryggheten och på klimatet trots en högermajoritet i riksdagen. Är vi nöjda? Nej det är vi inte. Vi ska fortsätta bygga landet. Det är en stor uppgift och just därför är den så passande för vårt parti, anser Baastad.

ANALYS

Toppnamn efter toppnamn i S går till mycket hårt angrepp mot Moderaterna och det faktum att M-KD-SD ingår i samma regeringsunderlag som nu även L anslutit sig till. Den stora frågan är hur effektiva Socialdemokraternas SD-angrepp är.

En del väljare lär inte uppskatta de hårda attackerna men S fokus är främst att skrämma den begränsade skara väljare som tillhör M:s och L:s liberala falanger. Att locka över 2-3%-enheter kan räcka långt för S men samtidigt riskerar det att slå tillbaka. Spänningen inför valet 2022 ökar hela tiden och det är helt jämnt mellan de båda regeringsunderlagen i senaste Novus.

[forminator_poll id="2816"]