ANALYS: Islamister + Putinregimen på ena sidan – Försvarsmakten på andra

2021 08 01

– En flagga värd att försvara. Vi försvarar mänskliga rättigheter, allas lika värde och vår rätt att leva som vi själva väljer.

Det är rubriken på Svenska Dagbladets framsida i dag tillsammans med en bild på fyra soldater med automatvapen varav en av dem bär den klassiska regnbågsfanan. Annonsen från Försvarsmakten genomförs i samband med Stockholm Pridefestival som inleds i morgon måndag.

Först i hela världen

Försvarsmakten var tidigt ute med sitt arbete för lika villkor för sina anställda och 2008 blev svenska försvaret den första militära organisationen i världen som fick en HBT-handläggare. Försvarsmakten brukar även delta i prideparaden men på grund av pandemin blir paraden i år digital med fokus på det historiska perspektivet.

ANALYS

I islamistiska sammanhang trakasseras ofta HBTQ-personer svårt och det finns otaliga rapporter om hur islamister, som är kraftigt emot regnbågsflaggan och HBTQ-personers rättigheter,  utfört förfärliga handlingar mot homosexuella personer.

Även i diktaturen Ryssland trakasseras HBTQ-personer av diktatorn Putins regim som också får stöd i sin förföljelse och grova diskriminering av HBTQ-personer av regeringarna i Ungern och Polen.

✅ När islamister och Putinregimen står på ena sidan. Och Försvarsmakten i Sverige på andra sidan. Ja då är valet ofantligt enkelt.

Länge leve Sverige! Leve frihet, demokrati, mänskliga rättigheter och allas lika värde. Leve alla kvinnor och män i uniform som försvarar Sveriges gränser och vår frihet. Ni och Försvarsmakten i Sverige gör oss stolta.

Foto: Svenska Dagbladets framsida

[yop_poll id="442"]