NU HÄNDER DET: Många tusen lediga vaccinatonstider

2021 04 07

Nu kommer ett mycket glädjande besked i Region Stockholm som annars legat efter med vaccineringen – det finns en stor mängd lediga vaccinationstider för 75-plussarna som nu kan boka tid bums.

– På Region Stockholms fyra vaccinationsmottagningar finns fler än 6 600 lediga tider den 7 till 11 april. Mottagningarna finns i Älvsjö, Täby, Solna och i Stockholms innerstad och är öppna för personer som är födda 1946 eller tidigare. Tider bokas via appen Alltid Öppet och för bokning behövs Bank-id. Du som inte kan boka digitalt kan ringa din vårdcentral för att få hjälp att boka tid på din vårdcentral, uppger Region Stockholm i ett pressmeddelande.

6 april hade hälften av gruppen 75 till 79 år fått en första vaccindos samt över 85 % av 80-plussarna.

– Det är husläkarmottagningarna som är basen i vaccinationen mot covid-19 och de fyra vaccinationsmottagningarna som öppnat är ett komplement till dessa. Husläkarmottagningarna har hög kapacitet och registrerade under vecka 13 cirka 46 000 vaccinationer, där merparten var gruppen 75 till 79 år. Vi har hög takt i vaccinationerna nu och jag vill uppmana de som har möjlighet att boka en tid hos våra fyra vaccinationsmottagningar som i veckan har en kapacitet på över 10 000 tider. Antal lediga tider utökas dessutom löpande, och för att vaccinera så smittsäkert som möjligt är det enbart möjligt att boka tid för vaccination. Det går alltså inte att besöka en husläkar- eller vaccinationsmottagning för en drop-in tid, förklarar Magnus Thyberg, vaccinsamordnare i Region Stockholm.

ANALYS

❤ Underbara nyheter för alla äldre och även deras hundratusentals yngre släktingar och vänner som väntat så länge. Äntligen är dagen kommer då många erfarna personer blir vaccinerade!

[forminator_poll id="2881"]