Coop stoppar ägg – sålts i flera butiker
2025 10 22
Coop återkallar ägg.
Produkten som stoppas är 6-pack Änglamark ägg med bäst före-datum 2025-11-02.
Orsaken till återkallelsen är att äggen kan innehåll salmonella. Att konsumera äggen kan vara farligt, men vid upphettning till 70 grader dör salmonellabakterien.
Sålts i många butiker
Produkten har sålts i flera butiker, uppger Coop.
– Leverantören av äggen har vid en rutinkontroll upptäckt salmonella i ett stall. Inga ägg har bekräftats med smitta, men som försiktighetsåtgärd så återkallas nu ägg från aktuell producent, framhåller butikskedjan i ett uttalande.
Uppmaning till kunder
Coop uppger att man tar händelsen på ”mycket stort allvar”.
Kedjan och leverantören utreder händelsen och produkten har belagts med säljstopp.
– Produkten är stoppad i kassan och är inte möjlig att köpa. Kunder som har köpt produkten ovan med aktuellt bäst före-datum uppmanas lämna tillbaka produkten i Coops butiker och få pengarna tillbaka. Coop beklagar det inträffade, framhåller Coop.
Kunder som köpt äggen uppmanas att kontakta Coops kundservice på telefonnummer 0771171717 eller via kontaktformulär på coop.se.
LÄS MER: Lågprisjätte vill öppna 100 nya butiker
FAKTA: Salmonella
- Salmonella är en bakterie som kan orsaka magsjuka.
- Bakterien trivs bäst i tarmen hos människor och djur, men den överlever bra i andra miljöer också.
- Salmonella sprids främst via mat som äts utan att ha hettats upp ordentligt. De flesta som blir sjuka i Sverige har smittats utomlands.
- Ett halvt till några dygn efter att man fått i sig bakterien drabbas man av diarréer, magkramper, feber och ibland kräkningar. Detta varar oftast några dygn, men kan ibland bli mer långvarigt. I ovanliga fall kan man få följdsjukdomar som till exempel ledbesvär.
- Vid upphettning till 70 grader dör salmonellabakterien.
Källa: Livsmedelsverket
LÄS OCKSÅ: Coop öppnar ny jättebutik – ”Dubbelt så stor”
Foto: Coop Sverige
Text: Redaktionen