Hotade att kidnappa och mörda Donald Trump och ”hans 12 apor”

2022 01 10

– Jag kommer att göra allt jag kan för att slå ut Trump och hans 12 apor.

Det uppgav den 72-årige New Yorkbon Thomas när han ringde och mordhotade Donald Trump enligt åtalsdokument som offentliggjorts ikväll.

Presenterade sig med sitt namn

Det var inga problem för USA:s polismyndighet att fånga in den skyldige eftersom han ringde och presenterade sig med sitt korrekta namn, rapporterar The Hill och CNBC.

Vid fem olika tillfällen

Thomas hotade att kidnappa, fysiskt skada och mörda Donald Trump enligt uppgifter från flera myndigheter, avslöjar åtalsdokumenten. Inte minde än fem tillfällen 2020 och 2021 hörde mannen av sig till olika myndigheter med diverse otäcka hot.

Slå ut Trump

Thomas ringde upp kongresspolisen den 21 juli 2020 och sa att om Trump förlorade valet i november men ändå ”vägrade att avgå” så skulle han ”anskaffa vapen” och ”slå ut honom”.

Inga tvivel

Dokumenten namnger inte Donald Trump utan istället uppges att hoten riktas mot ”Individ 1” som tjänstgör som USA:s president från 20 januari 2017 till 20 januari 2021, vilket lämnar få tvivel om vem det handlar om.

Skröt om eldvapen

– Jag vill inte skada någon men jag ska stå upp mot fascism, sa Thomas i telefonsamtalet samtidigt som han skröt om hur lätt han hade för att skaffa eldvapen.

Ringde Secret Service

Den 4 januari 2021 ringde Thomas enligt åtalet upp ingen mindre än presidentens personliga livvaktsstyrka, Secret Service.

Secret Service hade inte möjlighet att svara när han ringde så han lämnade istället två olika meddelanden.

Döda 12 personer till

I ena meddelandet hotade han att döda Trump och 12 ytterligare politiker som han bedömde gav sitt stöd till Trump.

Han uppgav även att det fanns en belöning på 350 000 dollar för den som mördade Trump.

Kom och arrestera mig

– Oh ja, detta är ett hot. Kom och arrestera mig. Jag kommer att göra allt jag kan för att slå ut Trump och hans 12 apor, sa Thomas enigt åtalet.

Trumps barn

I ett annat samtal den 24 september ringde Thomas och och frågade om Secret Services skydd avseende Donald Trump och hans barn.

Han frågade också hur han kunde ordna en protest vid Trumps residens på Pearl Harbors minnesdag och berättade att han hade vapen och ammunition.

Kallade honom för Hitler

Thomas ringde även Secret Service den 8 november och kallade Trump för Hitler.

– Jag ska göra allt jag kan för att se till att Trump är död, sa han.

Talade om rösterna

Vid ett samtal den 2 december ringde han in nya hot.

– Det nya inbördeskriget kommer att bryta ut och att ta till vapen mot regeringen är berättigat då rösterna inte räknas, sa Thomas vid det tillfället.

Allt enligt åtalspunkterna.

Sista potatisen

Nu talar mycket för att Thomas satt sin sista potatis på ett bra tag då han ska upp i rätten i Brooklyns federal domstol senare idag.

Clevelandsbon Meredith som mordhotade Demokraten tillika talmannen Nancy Pelosi dagen efter stormningen av kongressen 6 januari 2021 har dömts till fängelse i 2 år och 4 månader.

Skaka galler länge

Mycket talar för att även mannen som ligger bakom alla grova hot mot Trump får skaka galler ett betydande antal månader.

Foto: Donald Trump FB


Sverige först ut – nya regler för alla bilar

2024 05 03

Snart ska så kallad fordonsmärkning bli standard i Sverige.

Det uppger regeringen i dag, torsdag.

Regeringen har gett Energimyndigheten i uppdrag att analysera och föreslå en fordonsmärkning för lätta fordon – det vill säga personbil och lätt lastbil.

Fordonsmärkningen innebär att fordonets utsläpp ur avgasröret, energiprestanda och utsläpp under hela livscykeln måste redovisas vid försäljning och marknadsföring.

Ska underlätta

Den nya regeln kommer göra det enklare för konsumenter att välja klimatsmarta fordon.

Det framhåller miljö- och klimatminister Romina Pourmokhtari (L).

–  En tredjedel av Sveriges utsläpp kommer från inrikes transporter. Det handlar om miljontals ton koldioxidekvivalenter per år som nu snabbt ska ner hela vägen till noll. Och den resan behöver gå snabbt. För att skapa förutsättningar för det inför regeringen nu ytterligare en åtgärd från klimathandlingsplanen, säger hon och tillägger:

– Den nya fordonsmärkningen ska ge konsumenterna möjlighet att göra välinformerade och klimatsmarta val när de köper nya eller begagnade personbilar och lastbilar.

Går ut med datum

Energimyndigheten ska redovisa sitt uppdrag senast 30 oktober 2025.

Myndigheten ska framför allt titta på hur beräkningar av livscykelutsläpp för fordon kan förbättras liksom hur fordonsmärkningen kan utformas på ett lättbegripligt sätt.

Sverige väntas därmed bli först i EU  med fordonsmärkning.

”Glädjande”

Beskedet välkomnas av Gröna Mobilister, en ideell förening som eftersträvar en klimatsmart och miljövänligt transportpolitik.

– Glädjande att regeringen går vidare med miljödeklaration av bilar med livscykelperspektiv. Om Sverige går före är chansen stor att resten av Europa följer efter. I år ska EUs 25 år gamla bilmärkningsdirektiv utvärderas, framhåller Gröna Mobilister i ett inlägg på X.

Foto: Obi - @pixel8propix

Text: Redaktionen


Jättelarm om Swedbank

2024 05 02

Swedbank utgör en risk för Sveriges säkerhet.

Det uppger författarna och journalisterna Axel Gordh Humlesjö och Lars Berge i den nya boken ”Honungsfällan”.

Boken tar avstamp i Uppdrag Gransknings avslöjande om penningtvättskandalen i Swedbank 2019.

Journalisterna har ägnat mer än fyra år åt att granska storbanken och vad som pågick bakom kulisserna.

I den nya boken kan de avslöja att Swedbank systematiskt utnyttjats av den ryska underrättelsetjänsten FSB.

Enligt en källa med insyn har den ryska underrättelsetjänsten spionerat på chefer och högt uppsatta medarbetare inom Swedbank under flera år. FSB uppges även ha infiltrerat och utpressat anställda på banken, bland annat en högt uppsatt bankchef som förfördes av en prostituerad kvinna under en tjänsteresa till Ryssland.

”Har varit farligt för Sverige”

Den ryska underrättelsetjänstens information om Swedbanks ledning uppges vara så omfattande att FSB hade en särskild mapp märkt med ”Swedbank” på avdelningen  för ekonomiskt kontraspionage – Direktorat K. Det rapporterar DN som intervjuat författarna.

Axel Gordh Humlesjö och Lars Berge beskriver den ryska infiltrationen av Swedbank som en ”jätterisk”  för både banken och Sverige.

– Swedbank är ett av våra viktigaste bolag. Om bankerna faller så faller vi allihopa, vi lägger vår tillit i deras händer. Att det finns personer i ledningen för en så viktig institution som har haft en moralisk kompass som på så många olika sätt går att ifrågasätta, det har varit farligt för Sverige som nation, säger Gordh Humlesjö till DN.

–  Det är inte våra slutsatser utan det är källor från Säpo som vittnar om det, fortsätter han och hänvisar till att Säkerhetspolisen undersökt Swedbanks affärer i Estland.

I februari 2019 avslöjade SVT att storbanken kan ha använts för omfattande och systematisk penningtvätt.  Minst 40 miljarder kronor ska ha slussats mellan konton i Swedbank och Danske Bank. Finansinspektionen utredde händelserna och gav Swedbank en varning. Banken tvingades även betala fyra miljarder kronor i sanktionsavgift.  

Har försökt sätta käppar i hjulet

Bokens förläggare Daniel Sandström berättar att utgivningsdatumet för Honungsfällan har fått skjutas upp flera gånger. Advokater och pr-konsulter har försökt påverka innehållet, uppger Sandström.

– Planen har hela tiden varit att släppa boken när den är färdig, varken förr eller senare. Det som drog ut på tiden var alla advokater och försöken till påverkan som vi behövt hantera. Berörda parter fick ta del av manus redan i februari, sedan har de konstant arbetat för att försvåra publiceringen, säger han till Dagens Opinion och tillägger:

– Jag har aldrig varit med om något liknande.

Boken ges ut på fredag, den 3 maj.

Foto: MarcusOscarsson.se

Text: Redaktionen