250 bilar blockerade svensk väg i natt

2021 09 05

Upprörda trafikanter hindrades från att ta sig fram av hundratals bilar som stoppade trafiken på en väg i Uppland i natt.

Orsaken var ett stort illegalt street race som blockerade vägen mellan Älvkarleby och Skutskär.

Street racing är olagliga biltävlingar som kan genomföras mitt i trafiken på allmän väg och flera trafikanter larmade polisen för att stoppa olagligheterna.

250 bilar

– Det kom flera samtal om att hundratals bilar blockerade vägen och att det inte gick att komma förbi. En inringare uppgav att det var 250 bilar på plats, säger Susanne Sjögren vid polisen till Upsala Nya Tidning.

25-åring hindrade polisen

När polisen anlände till platsen och skulle försöka ta sig fram så hindrades de av en man i 25-årsåldern som försökte stoppa polisen genom att ställa sig i vägen med en bil. Mannen har polisanmälts för blåljussabotage.

Flydde platsen

De flesta besökarna flydde från platsen när de såg att polisen anlänt och den olagliga biltävlingen skingrades förutom ett fordon. Det visade sig att föraren flytt från platsen men ”glömt” att ta med sin bil. Man tvingades att bärga bilen från platsen.

Deltagarna i street racet bedöms inte ha samlats på någon ny plats senare på natten, uppger TT till DN.

The Fast and the Furious

Olaglig street racing förekommer runt om i världen och i USA betraktas Kalifornien som street racingens huvudnäste. På 1970-talet bidrog filmerna American Graffiti och The Hollywood Knights till street racingens expansion och under 2000-talet så har de i nuläget nio stycken street racingfilmerna The Fast and the Furious rönt enorm succé och skapat ytterligare mystik och romantik kring street racingfenomenet.

Foto: R. Spencer

[yop_poll id="590"]