15 meter långt odjur uppges fångat på film – se videon här

2023 09 08

En turist påstår sig ha filmat ett stort sjöodjur.

Se videon längst ned i artikeln.

Det så kallade “Loch Ness-monstret” är en mångårig myt om ett sjöodjur som påstås vara bosatt i en sjö i Skottland med samma namn.

Några konkreta bevis på monstret har dock aldrig kunnat klarlägga djurets existens.

Nu påstår sig en kvinnlig turist från Kina dock ha fångat ett liknande odjur på film – i en sjö på andra sidan jordklotet.

15 meter lång 

Det var i samband med ett besök vid den kinesiska sjön Tianchi, i folkmun känd som “himmelska sjön”, som turisten från Shanghai gjorde upptäckten.

Hon hörde vad som lät som en fisk som plaskade i vattnet, tittade upp och såg en “gigantisk varelse i sjön” drygt 180 meter bort, skriver New York Post.

Uppskattningsvis var djuret 15 meter långt.  

– Först trodde jag att det kunde vara flera fiskar, men när jag tittade närmare var det en lång, silverfärgad varelse, säger turisten enligt tidningen.

Flera observationer 

Liknande vittnesmål och rykten har florerat kring Tianchi förr – som mäter mer än 370 meter till botten på det djupaste stället.

Första gången det ska ha setts var 1962, därefter har dussintals besökare påstått sig se varelsen.

Observationerna har dock aldrig bekräftats av myndigheterna eftersom att avståndet gjort det omöjligt att identifiera arten.

Ingen av den kända faunan i sjön överstiger 90 centimeter.

– Fantasin är ganska levande, säger en lokal tjänsteman enligt den amerikanska tidningen. 

– Vi hoppas att det verkligen finns en vattenlevande varelse som kan tillfredsställa allas nyfikenhet, men om den finns eller inte är svårt att säga. 

Sökinsats efter Loch Ness-monstret 

Nyligen drog den största jakten efter Loch Ness-odjuret i Skottland på över 50 år igång. 

Ett team av frivilliga samlades 26 augusti för att intensifiera sökandet efter att forskare pekat på att observationer från 2019 tydde på gigantiska ålar i sjön.

– Vi hoppas inspirera en ny generation av Loch Ness-entusiaster, sade Alan McKenna från organisationen Loch Ness Exploration till BBC.

Sökandet har i skrivande stund inte gett några resultat.

Se videon på det påstådda sjöodjuret i Kina genom att klicka här (länk till New York Post).

Foto: F. Feng

Text: Redaktionen