1 – 0 till Annie (C) mot Ebba (KD) –Avslöjar att KD vänsterprasslar med Fi

2021 05 20

Annie Lööf har fått in en rejäl bredsida på Ebba Busch i den stora fajten om regeringsfrågan.

Det var i morse som Ebba (KD) gick ut och sågade Annies (C) inställning inför valet 2022.

– Centerpartiet fortsätter att hålla en fantasilinje i regeringsfrågan, sa Ebba till Expressen när hon dömde ut Annies inställning om att Centern kan bilda regeringsunderlag med både Moderaterna och Socialdemokraterna och klargjorde att den partikonstellationen ger inte KD mycket för.

– Den fungerade inte 2018, och jag tror inte att den kommer fungera nu heller, sa Ebba (KD).

Men nu får hon svar på tal av Annie (C) – och det med besked. På tal om olika partikonstellationer passade Centerledaren på att ”avslöja” att KD på sina håll faktiskt vänsterprasslar med inga mindre än både Feministiskt Initiativ och Vänsterpartiet.

– Igår gjorde jag ett digitalt besök i Strömstad. Där styr KD tillsammans med S, V & Fi. På tal om ”fantasilinje”. Den mittensamverkan C menar finns på flera håll i landet där KD medverkar, i region Jönköping, i Norrköping, Södertälje, Härnösand mfl. För resultat och samarbete, meddelar Annie (C).

ANALYS

1 – 0 till Annie Lööf (C)! Om KD kan samarbeta i styrande ställning tillsammans med Fi och V så borde Centern kunna samarbeta med både S och Moderaterna. Men sen är det förstås viss skillnad på kommunal nivå i Strömstad och riksnivå i hela Sverige. Den som lever får se var det hela slutar när vallokalerna stängt igen söndagen 11 september 2022.

[yop_poll id="66"]